• 29 september t/m 15 december, Bibliotheek Segbroek

   

   digi foto 65.png

   

  U bent op vakantie en wilt die mooie zonsondergang vangen in beeld of wandelt in een bijzonder natuurgebied en maakt een foto van de omgeving. Tegenwoordig gebeurt dat vaak digitaal: met een digitale camera, een smartphone of iPad. Maar met welke techniek en instellingen maakt u net wat betere foto’s? Welke rol speelt lichtval en hoe bewerkt u foto’s digitaal? Dat leert u in deze serie workshops, speciaal voor 65-plussers.

   

  Ruud van den Houte helpt u op weg tijdens de lessen. Hij is een zeer ervaren fotograaf, die de School voor Fotografie en de Nederlandse Filmacademie volgde en fotografeert voor muziekbladen, zaken-bladen en reclamebureaus. Ook werkte Ruud als cameraman en belichter voor speelfilms en televisie.

   

  “Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich bij ons aan te sluiten, je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.”

   

  Omgaan en het gebruik van licht is een essentieel onderdeel bij het maken van foto’s. Daarom is er zowel buiten als binnen les.

   

  Wat heeft u nodig?

  Neemt u een eigen camera mee. En handig, maar niet verplicht: een laptop.

   

  Samenwerking

  De cursus is een samenwerking tussen het Koorenhuis, Florence en bibliotheek Segbroek.

   

  Locatie

  Bibliotheek Segbroek

   

  Reserveren

  Laat ons van tevoren weten dat u komt door te bellen, aan de balie of via segbroek@bibliotheekdenhaag.nl

   

  www.bibliotheekdenhaag.nl

 • 02 oktober t/m 18 december

  20161025 Levenskunst Christopher A Dominic digitale fotografie beeldend senioren florence (1).jpg

  In 12 lessen leert u alles over de techniek van het maken van stopmotion/animatiefilms. Het maken van een animatiefilm werkt volgens het principe van telkens een voorwerp verplaatsen en dan weer een foto maken om tenslotte al deze foto’s aan elkaar te plakken tot een film. In de montage worden er muziek en geluidseffecten aan de film toegevoegd.

   

  We zullen gaan werken met o.a. eenvoudige tekeningen, speelgoed poppetjes, klei en onszelf als onderwerp. Van te voren bedenken we een idee/verhaal voor de film en maken hier een storyboard van. Dit zijn voorbeeldschetsen van de opnames op papier. U kunt voor deze cursus uw eigen smartphone of tablet gebruiken. De docent geeft aan welke (gratis) apps/software u hiervoor kunt gebruiken. Ook zullen er ter inspiratie korte films van diverse animatiefilmstijlen getoond worden.

   

  Over docent Ruud van Houten
  Ruud volgde de School voor Fotografie en de Nederlandse Filmacademie en fotografeert voor muziekbladen, zakenbladen en reclamebureaus. Ook werkte hij als cameraman en belichter voor speelfilms en televisie. Sinds jaren geeft hij ook fotografie-, stopmotion- animatie- en filmcursussen. Van het Koorenhuis tot scholen tot het Juliana Kinderziekenhuis tot fotoreizen naar New York, Istanbul en Berlijn. Ruud van den Houte geeft dan ook niet voor niets al ruim vijftien jaar les.

   

  Wanneer?

  Elke maandag organiseren Koorenhuis, Florence en Bibliotheek Escamp een ‘stopmotion/Animatiefilm’ studio voor 65+ers. Hiermee kunnen deelnemers kennismaken met de wondere wereld van stopmotion- en animatiefilms maken. Wat heeft u nodig? Een smartphone of tablet. Heeft u (nog) geen smartphone/tablet, dan is mogelijk om tijdens de les een leentablet te gebruiken.

   

  Vanaf maandag 2 oktober | 14.30-16.00 uur | gratis | Bibliotheek Escamp | Leyweg 811, 2545 HA Den Haag.

  Lesdata: maandag 2, 9, 16, 23, 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11, 18 december 2017.

   

  Mede mogelijk gemaakt door bijdrage van het

  Fonds Cultuurparticipatie (FCP)
  fcp-logo-rgb.jpg

Contact opnemen? ×

Heb je vragen?

U kunt ons bellen via: 070 - 707 17 22 of mail naar: info@koorenhuis.nl

Heb je vragen over het huren van een ruimte? Neem contact op met Prins27, 070 70 71 783 of 070 70 71 633

Voor het scannen van je ooievaarspas kun je langskomen: dinsdag-vrijdag 10-13 uur en van 15-16 uur in kamer 2.26, Prinsegracht 27

Onze locatie

Koorenhuis Centrum
Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Route auto

Openingstijden

Ma - Do 9:00 - 22:30 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Zat 9:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

Klik hier voor een overzicht van de openingstijden in schoolvakanties.

   
   
   
   

Postadres

Postadres
Postbus 857
2501 CW  Den Haag