Schilder- en tekenatelier 65+

donderdag 11 mei 2017, van 14.00 - 16.00 uur

Houdt u van schilderen of tekenen of zou u dit wel eens willen uitproberen? Dan kunt u terecht in bibliotheek Escamp! Daar maakt u kennis met docent Systske de Jong. In deze eerste kennismaking gaat u ook zelf aan de slag.

Individuele benadering

“Ik ben geen docente die alleen maar les staat te geven en iedereen dezelfde opdracht geeft”, vertelt Sytske de Jong. “Ik benader graag iedereen individueel. De een heeft ook meer behoefte aan bepaalde ondersteuning of uitleg dan de ander. Daarbij wil ik vooral dat mensen schilderen waar ze blij van worden. Dat maakt het schilderen alleen maar leuker.”

In principe kan iedereen leren schilderen, vindt docente Sytske, die zelf twee studies aan de Kunstacademie volgde en naast docente beeldhoudster en schilderes is. “Schilderen kun je leren, daarna komt er een stukje talent bij en dat bepaalt hoe goed jouw schilderij echt wordt. Maar in de basis kan iedereen even goed worden. Je moet alleen leren kijken, diepte zien, perspectief kunnen weergeven en kunnen werken met kleur. Dit soort technieken leg ik soms ook aan heel de groep uit.

Ouderen in de wijk

Met het project Ouderen in de Wijk willen de bibliotheken in de vier grote steden samen met hun lokale partners ouderen helpen hun persoonlijke sociale netwerken en competenties te versterken om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Het project wordt in Den Haag uitgevoerd vanuit bibliotheek Escamp waar ouderen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. De ruimte wordt multifunctioneel, passend bij de diversiteit van de doelgroep; discussiëren, cursussen, workshops, lezingen, (samen) krantje lezen, televisie kijken en ontmoetingen kunnen daar allemaal plaats vinden.

 

Levenskunst
De workshops zijn een initiatief van Florence en het Koorenhuis onder de naam Levenskunst. Met het project willen de organisaties op (woonzorg)locaties van Florence, Keu's Genoeg en andere organisaties diverse mogelijkheden bieden aan ouderen om kunst te beoefenen. De workshops zijn bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder die graag lichamelijk en geestelijk actief willen blijven en anderen willen ontmoeten. Het programma ziet er als volgt uit:

 

Wat?                                                    Wanneer?                                                         Waar?

 

Digitale fotografie                          Maandag 09.30-11.00 uur                           Keu’s Genoeg  

 

Tekenen en schilderen                  Dinsdag 09.30-11.30 uur                              Gulden Huis

 

Zingen in een popband                 Dinsdag  10.30-11.30 uur                             Keu’s Genoeg

 

60+ Popband                                    Dinsdag 11.30-13.00 uur                              Keus Genoeg

 

De kunst van het knutselen        Woensdag 10.30-12.00 uur                         Keu’s Genoeg

 

Klassiek orkest                                  Vrijdag 14.00-16.00 uur                              Gulden Huis

 

Contact opnemen? ×

Heb je vragen?

U kunt ons bellen via: 070 - 707 17 22 of mail naar: info@koorenhuis.nl

Heb je vragen over het huren van een ruimte? Neem contact op met Prins27, 070 70 71 783 of 070 70 71 633

Voor het scannen van je ooievaarspas kun je langskomen: dinsdag-vrijdag 10-13 uur en van 15-16 uur in kamer 2.26, Prinsegracht 27

Onze locatie

Koorenhuis Centrum
Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Route auto

Openingstijden

Ma - Do 9:00 - 22:30 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Zat 9:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

Klik hier voor een overzicht van de openingstijden in schoolvakanties.

   
   
   
   

Postadres

Postadres
Postbus 857
2501 CW  Den Haag