Hello Cello dag

Programma en informatie

programma_hello_cello-page.jpg

Kaartverkoop en inschrijving

 

Masterclasses

Cellisten die zich willen inschrijven voor de masterclasses, kunnen het inschrijfformulier invullen en mailen naar hellocello@koorenhuis.nl.

 

Ad Hoc cello ensemble 18+

Tijdens de Hello Cello dag is het ook voor volwassen cellisten mogelijk samen te spelen. In de workshop 'Ensemblespel' studeren we klassiekers in van Mozart en Beethoven. Aan het eind van de workshop presenteren we onszelf aan het toegestroomde publiek!
Wil je meedoen? Vul dan het inschrijfformulier in en mail dit naar hellocello@koorenhuis.nl. Na aanmelding mailen we je de bladmuziek ter voorbereiding toe.

 

 

Overige
Kaarten voor onderstaande onderdelen kunnen besteld worden door te mailen naar hellocello@koorenhuis.nl met gebruik van dit reserveringsformulier. NB: gelieve op de Hello Cello dag het benodigde bedrag contant mee te nemen, er is geen pin aanwezig!
- Bach & Breakfast
- Cello! Cello! Ma non troppo.....

Voor meer informatie kun je onze facebookpagina liken of mailen naar hellocello@koorenhuis.nl. Op de website van Cello Biënnale Amsterdam vind je ook meer info.

 

De Hello Cello Dag vindt plaats in het Koninklijk Conservatorium.

Rocken op je cello!

2Cello's, Apocalyptica, ZAPPQuartet, Giovanni Sollima: Rocken op je cello is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe doe je dat nou een beetje profi? In deze workshop gaan we aan de slag met strakker dan strakke ritmes, serieus vette streken en natuurlijk supergoeie muziek.


Leeftijd: 12 - 18 jaar
niveau: beginner - gevorderd
kosten deelname € 5,- per persoon

Voorbereiding: Kies 1 of 2 partijen uit waarvan je denkt dat je ze kunt spelen en studeer deze in.

Partij 1 - Hier komt duimpositie in voor. Kies voor deze partij als je daar handig in bent.

Partij 2 - Posities 1 t/m 4 

Partij 3 en partij 4 - alleen 1e positie en grote greep

Partij 5 - Kies voor deze partij als je nog maar net begonnen bent met cellospelen.

Cellist Jan Willem Troost geeft deze workshop van 12.00-13.30. Je kunt je voor deze workshop aanmelden door een mail te sturen naar hellocello@koorenhuis.nl. Vermeld in de mail je leeftijd, niveau en welke partij(en) je voorbereidt.

Workshops 'effectief studeren' door Wieke Karsten

 

Workshop 'effectief studeren' voor kinderen en ouders
Oefenen is voor musici in de dop (en ook voor profs!) ontzettend belangrijk. Niet voor niets luidt het gezegde 'Oefening baart kunst'. Maar lastig is het soms wel. Niet alleen de tijd vinden om te oefenen, maar ook de juiste aandacht en focus. In deze workshop ondervind je aan den lijve wat aandacht en focus is en hoe je dit kunt vertalen naar het musiceren, zodat oefenen geen 'tijdvulling' is maar een daadwerkelijk leerproces.

11.00-11.30 uur | kosten € 2,50 | Studio 3


Workshop 'effectief studeren' voor volwassenen
In deze workshop kunnen ouders al hun vragen kwijt over het oefenen van hun kinderen. Wieke Karsten beantwoord, vanuit haar expertise als musicus en ontwikkelaar van de methode 'Musiceren, studeren en het brein' alle vragen en vertelt ondertussen het een en anere over leerprocessen, focus, motivatie en de rol die ouders kunnen spelen bij het ondersteunen van hun musicerende kinderen.

 

13.30-14.30 uur | kosten € 2,50 | studio 3

logo jpg hello cello.jpg

Hello Cello dag 2016


Zaterdag 15 oktober staat Den Haag in het teken van de cello! De hele dag zijn er in het Koninklijk Conservatorium activiteiten rond de cello voor het hele gezin.

Koninklijk Conservatorium
Juliana van Stolberglaan 1
2595 CA Den Haag

 

Open Podium

 

Tijdens de Hello Cello dag is er een open podium. Om 11 uur trappen jonge cellisten van The Residents het Open Podium af met 'De Hofdans' van Pieter van der Staak, onder leiding van cellodocent Rata Kloppenburg. Bij The Residents krijgen leerlingen van scholen uit zogenaamde krachtwijken de mogelijkheid zich 3 jaar lang te ontwikkelen op een symfonisch instrument.


Na het optreden van The Residents mag iedereen (jong, oude, beginner, gevorderd etc) het open podium betreden. De presentatie is in handen van Anne van Laar, cellodocent van Strijkdomein

Contact opnemen? ×

Heb je vragen?

U kunt ons bellen via: 070 - 707 17 22 of mail naar: info@koorenhuis.nl

Heb je vragen over het huren van een ruimte? Neem contact op met Prins27, 070 70 71 783 of 070 70 71 633

Voor het scannen van je ooievaarspas kun je langskomen: dinsdag-vrijdag 10-13 uur en van 15-16 uur in kamer 2.26, Prinsegracht 27

Onze locatie

Koorenhuis Centrum
Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Route auto

Openingstijden

Ma - Do 9:00 - 22:30 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Zat 9:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

Klik hier voor een overzicht van de openingstijden in schoolvakanties.

   
   
   
   

Postadres

Postadres
Postbus 857
2501 CW  Den Haag