15/11/2017

20171113 presentatie VSD musicaldans.jpg

Maandag 13 november was de afsluitende presentatie van de VSD cursus musicaldans met kostuum maken op Basisschool De Parkiet. Het thema was... GRIEZELENNNNN!

 

De gymzaal was goed gevuld door de ouders, broertjes en zusjes. Het publiek zat klaar, de muziek ging aan... Daar ging de groep, volledig bestaande uit meiden, één voor één het podium op om zichzelf te presenteren met een unieke beweging. Allemaal zagen ze er 'creepy' uit met wilde haren, zwarte sliertige broeken en  zwart opgemaakte ogen. Op de vloer lagen witte lakens her en der verspreid.

 

En opeens... alle leerlingen verdwenen onder een laken. De leerlingen maakten allerlei bewegingen als spoken of waren het witte monsters of... ? In elk geval zag het er indrukwekkend uit. De lakens lieten ze weer van zich af glijden en toen kreeg het publiek allerlei griezelige bewegingen en poses te zien. Waarna het afgesloten werd met een dans. 

De leerlingen verdwenen allemaal weer onder een wit laken en als één groot wit monster liepen zij het podium af.

 

Natuurlijk werden de leerlingen beloond door een mooi en luid applaus!

 

Vader van één van de leerlingen: ''Erg leuk gedaan. De presentatie had van mij nog wel langer mogen duren!''


10/11/2017

Kunstknuffel in woonzorgcentrum Dekkersduin

Stichting Koorenhuis en Florence

 

Donderdag 26 oktober was de feestelijke opening van een bijzonder pilotproject: Kunstknuffel. Senioren met dementie gaan samen met een kunstvakdocent aan de slag met activiteiten in verschillende kunstdisciplines: muziek en beeldend. Het project start vanaf woensdag 1 november en vindt plaats in woonzorgcentrum Dekkersduin in Den Haag-Loosduinen.

 

Het is een samenwerkingsproject van Stichting Koorenhuis en Florence. Beide partijen hebben met dit project twee doelen voor ogen. Ten eerste om de bewoners van Dekkersduin een mooie en zinvolle (kunst)beleving te bieden waarin herinneringen vorm krijgen. Ten tweede als zoektocht naar een adequate manier om bewoners van verpleeghuizen zo aan te spreken en te motiveren dat ze meedoen met (kunstzinnige) activiteiten.

    

 

 

            

 

 

 

 

Ondertekening en opening van het project tussen de twee samenwerkende partijen: Florence en Koorenhuis:

 

20171026_162908.jpg20171026_162455_002.jpg


13/09/2017
Wij hebben altijd wensen en plannen, nu kunnen wij het werkelijkheid laten worden.
Mét jouw hulp. Help ons met jouw stem.
 
 
Wat willen wij gaan doen?

Grey Vibes en Koorenhuis ontwikkelen een  theaterbroedplaats voor en met ouderen in Den Haag. Onder de naam Huis van Vervoering produceren zij jaarlijks een theatervoorstelling op locatie, gebaseerd op een Haags dan wel maatschappelijk actueel thema. Per productie werken zij hiervoor samen met lokale partners. Binnen de broedplaats vervullen de ouderen rollen voor en achter de schermen. Ze acteren, bemannen het kostuumatelier, bouwen het decor, organiseren de productie, etc. Dit alles onder de leiding van theaterprofessionals.

In november 2017 starten we met de repetities voor een nieuwe voorstelling die zich af zal spelen in de een van de kassen van het Westland. Tijdens het repetitieproces en de speelperiode wordt ditmaal samengewerkt met het onderwijs.

 

Positief nieuws:

Vanaf nu mag er gestemd worden voor het verkrijgen van subsidie voor dit educatie traject 'Huis van Vervoering'. Wij hebben 100 stemmen nodig!

Dus STEM!

En laat het weten aan al je familie, vrienden en verre kennissen.


07/09/2017

Ben jij creatief en een echte doener?

Wil je bij een kunst-educatieve organisatie praktische ervaring opdoen?

Dan is deze klus bij ons misschien iets voor jou.

 

Wat moet er gebeuren?

Wij willen met een computeranimatiefilm onze rebranding wereldkundig maken.

Natuurlijk kan dit met andere filmtechnieken gecombineerd worden.

 

Hoe zien wij het voor ons?

Een korte film opgesplitst in drie delen:

  1. aankondiging/introductie rebranding (maximaal 30 seconden)
  2. onthulling rebranding (maximaal 15 seconden)
  3. toelichting rebranding en nieuwe positionering (maximaal 30 seconden)

 

Wat is het tijdspad voor de definitieve opleveringen?

Deel 1: 25 oktober 2017

Deel 2: 1 november 2017

Deel 3: 8 november 2017

 

Vergoeding in overleg.

 

Stuur je sollicitatie met motivatie, CV en voorbeelden van eigen werk voor 18 september 2017 naar LindySchutte@Koorenhuis.nl.


11/07/2017

Na de oproep meldden zich vorig jaar meerdere actieve 60-plussers aan voor Klassiek Orkest van Florence en Koorenhuis. Ze kwamen uit alle hoeken van Den Haag bij elkaar om muziek te maken in het klassieke repertoire. Iedereen bracht zijn eigen niveau mee: de een speelde net een jaar, de ander pakte na tientallen jaren de muzikale draad weer op. De orkestleden werden allemaal door hetzelfde gedreven: musiceren, leren én plezier maken onder leiding van dirigent Benson Walch.

 

In juni trad het Klassiek Orkest drie keer op: tijdens het eindjaarsconcert van Orkest Morgenstond, op Festival Classique en tijdens de Classical Picknick. Van dat laatste concert maakte fotograaf Christopher Dominique prachtige foto's. Kijk je mee?

 

picknickconcert-30.jpgpicknickconcert-29.jpgpicknickconcert-28.jpgpicknickconcert-26.jpgpicknickconcert-25.jpgpicknickconcert-22.jpgpicknickconcert-20.jpgpicknickconcert-18.jpgpicknickconcert-17.jpgpicknickconcert-16.jpg

picknickconcert-15.jpgpicknickconcert-12.jpgpicknickconcert-05.jpgpicknickconcert-04.jpg13_KlassiekOrkest.jpg


20/06/2017

20/06/2017

Het einde van het schooljaar nadert en daarom willen we graag terugblikken op een jaar vol creatieve uitspattingen. Eén van de leerlijnen van Koorenhuis, "Leve(n)de kunst" op OBS Het Galjoen, laat goed zien tot welke kunstwerken leerlingen uit groep vijf in staat zijn. Wat een creativiteit!

 


20/04/2017

Koorenhuis presenteert: de grote Kies je Kunst show op 2 juni

 

Vrijdag 2 juni om 19.30 uur gaan kunstvakdocenten die samenwerken met Koorenhuis het podium op. Het is een multidisciplinaire show vol onverwachte kunst-combinaties. Voor en na de show is er een ‘meet & greet’ met de docenten/artiesten. Daarna is het aan jou om te kiezen voor welke kunstvorm jij gaat!

 

De show gaat over een reiziger die in een fantasiewereld vol kunst en cultuur terecht komt. De reiziger is op zoek naar een invulling in het bestaan en ontmoet tijdens de reis verschillende personages met muzikale, dansende en schilderachtige dialogen tot gevolg.

 

De grote Kies je Kunst show

Datum: Vrijdag 2 juni

Tijd: 19.30 uur (vanaf 16.00 uur kleine presentaties en ‘meet & greet’)

Locatie: Prinsegracht 27, Den Haag

 

Meer info:

kiesjekunst@koorenhuis.nl

 


07/04/2017

''Vandaag was Koorenhuis in het Zuiderstrandtheater om de eindrepetitie en een voorstelling bij te wonen van het project ‘Ontdek het Orkest.’ In dit project gaan de leerlingen van groep 7 samen met het Residentie Orkest een voorstelling maken.

 

Om half elf kwamen de kinderen allemaal aan, vervolgens werden ze ingedeeld per instrument. Met dit instrument hebben ze al eerder geoefend. De instructeurs legden uit hoe de kinderen met de instrumenten om moesten gaan voor het concert. Daarna gingen ze per groepje naar de concertzaal en gingen ze voor de allerlaatste keer oefenen voor het optreden. De kinderen deden heel erg hun best en vonden het heel erg leuk en spannend. Ze vonden het niet alleen spannend om te kijken maar ook omdat ze zelf ook een stukje met het orkest mee mochten spelen.

 

Ontdek het Orkest.JPG

Na een korte pauze was het grote moment daar.

Het publiek was er nu ook om bij de voorstelling te zijn.

 

De voorstelling ging heel erg goed en je zag ook aan de kinderen dat ze heel erg genoten. We vonden het een gezellige dag waarin wij net zoals de leerlingen veel hebben geleerd over het orkest.''

 

Carey, stagiaire François Vatelschool

 


07/04/2017

Ben je niet ouder dan 12 jaar dan is dit jouw kans. Op woensdag 12 april willen de winkeliers van Kijkduin graag dat er wat met hun etalages gebeurt. Een make over! En om in de STIJL van 2017 te blijven, wil iedereen graag een etalage in MONDRIAAN look. Er is voldoende materiaal voor alle etalages.
 
Omdat de winkeliers zeker weten dat het mooi gaat worden, hebben ze ook prijzen beschikbaar gesteld: iedereen die meedoet kan iets winnen.

 

Hoe ziet de middag eruit:

12.00 – 13.00 uur   Verzamelen bij restaurant Ponderosa aan de promenade van Kijkduin (Deltaplein 622, Den Haag). Deelnemers krijgen een lunch (gratis).

13.00 – 13.30 uur  Uitleg over de spelregels. Ontwerp maken voor de etalage.

13.30 – 15.30 uur  Versieren van etalages in groepjes van maximaal 3 kinderen.

16.00 uur   Prijsuitreiking

 
Als je mee wil doen, stuur dan een mail naar  Mondriaanzee@koorenhuis.nl aan Cynthia.

Vergeet niet je naam, leeftijd en telefoonnummer van je vader of moeder in de mail te zetten. Er is kunnen maximaal 50 kinderen meedoen.

 

mondriaan etalage.jpg

   

 

 

 

 

 

 

 

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Geef hieronder jouw e-mailadres op.

Contact opnemen? ×

Heb je vragen?

U kunt ons bellen via: 070 - 707 17 22 of mail naar: info@koorenhuis.nl

Heb je vragen over het huren van een ruimte? Neem contact op met Prins27, 070 70 71 783 of 070 70 71 633

Voor het scannen van je ooievaarspas kun je langskomen: dinsdag-vrijdag 10-13 uur en van 15-16 uur in kamer 2.26, Prinsegracht 27

Onze locatie

Koorenhuis Centrum
Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Route auto

Openingstijden

Ma - Do 9:00 - 22:30 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Zat 9:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

Klik hier voor een overzicht van de openingstijden in schoolvakanties.

   
   
   
   

Postadres

Postadres
Postbus 857
2501 CW  Den Haag