23/02/2017

‘’Maandag 20 februari ben ik naar basisschool De Parkiet geweest om de laatste les breakdance bij te wonen van docent Ruben. De leerlingen kwamen uit de groepen 4 tot en met 7. Het was dus een heel diverse groep met kinderen van alle leeftijden.

 

Om 15:30 uur begon de les. De leerlingen namen de danspasjes en de choreografie nog een keertje door voordat de school, ouders en verzorgers kwamen voor het optreden. De kinderen waren de hele les door erg enthousiast. Om 16:15 uur traden de kinderen op. Ze hadden de pasjes goed door voor hun leeftijd. Aan het einde van de geoefende dans mochten de kinderen nog even freestylen. Ter afsluiting kregen de kinderen een certificaat mee van de docent.

 

Het was leuk om te zien hoe alle kinderen met plezier mee deden aan de les. Ze waren totaal niet nerveus of bang voor het optreden. Dansdocent Ruben vond het ook heel leuk om met de kinderen te werken.’’

 

Mahem, stagiaire Hofstad Mavo


06/02/2017

7107072521dfd1095ba67b43c98171cd_f1374.jpg

Op maandag 6 februari is het project 'Rap voor z'n Raap' weer van start gegaan. Met dit project van Koorenhuis en Stinafo maken leerlingen uit het speciaal onderwijs hun eigen rap, ze bedenken zelf de tekst en bedenken en maken daarbij ook nog een eigen videoclip. Deze rapclips worden tijdens een slotevenement in theater Dakota op een groot scherm in het bijzijn van de leerlingen voor het eerst vertoond.

Dit jaar doen 8 groepen van 6 scholen voor speciaal onderwijs mee aan 'Rap voor z'n Raap'. Leerlingen van 'De Wite Vogel' zijn maandag 6 februari als eerste aan de beurt om hun rap te maken, samen met rapper Edinho.

 

Er is heel hard gewerkt aan een coole rap! Lees hier meer over het project.

 

 

 

 

 


27/01/2017

Lekker samen knutselen; sieraden maken, boetseren, kaarten ontwerpen... er is van alles mogelijk.


Wanneer: elke woensdagochtend

Tijd:  10.30 tot 12.00 uur

Kosten: €2,- per keer

Docent: Klara Paternotte

Waar: Keu’s Genoeg, Genemuidenstraat 208  

 

Activiteiten (drie lessen per activiteit tot aan de zomer):

  •  Sieraden maken, van onverwacht materiaal
  •  T-shirt voor (klein)kind versieren, bedrukken, borduren, beschilderen
  •  3D / pop up gelegenheidskaarten maken, voor bruiloft / geboorte / verjaardag
  •  Boetseren, van koppen tot kopjes
  •  Werken met papier-maché  

 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met het CCC (Client Contact Centrum Florence): 070 4131000 of mail naar  liever-actief@florence.nl

DSC_1939.JPG 

 Logo KH transparant.png   florence_logo_voor_drukwerk_geschikt.jpg

 

 


 


26/01/2017

segbroekttheaterplan.jpg

Op donderdag 19 januari was er op het Segbroek College een wervingsdag voor de verschillende talentenprogramma's (theater, muziek, dans, technologisch design en kunst). Kinderen uit groep 7 en 8 van een aantal basisscholen waren uitgenodigd om naar de presentaties te kijken om zo een idee te krijgen van de talentprogramma's.

Presentaties

De aftrap werd gedaan met een muziekpresentatie (gitaar en zang), terwijl ondertussen door een kunst-leerling een tekening werd gemaakt die werd geprojecteerd op een groot scherm. De theaterleerlingen lieten zien wat zij vanaf de brugklas tot en met de 5de klas leren van docenten van Koorenhuis en daar zat een mooie opbouw in. De theaterpresentaties werden afgewisseld met presentaties dans; deze lessen worden gegeven door docenten van dansschool Lucia Marthas. Zowel de theater- als de danspresentaties beperkten zich niet tot het podium, maar de hele ruimte van zaal tot trappenhuis werd benut waardoor het publiek er goed bij betrokken was.

Naast de presentaties werden ook enkele deelnemers aan de talentenprogramma’s geïnterviewd en gaven zij uitleg over wat er wordt geleerd tijdens de lessen en welke activiteiten ermee samenhangen. Zo wordt bij technologisch design (TD) o.a. gewerkt aan een surfboard en een 3D-print.

Het was een sfeervolle middag met veel talent en een enthousiast publiek!

segbroektheater.jpg


23/01/2017

Koorenhuis is op zoek naar docenten beeldende kunst die als zzp'er inzetbaar zijn voor het geven van kunstlessen op scholen voor primair onderwijs in Den Haag. Dit varieert van korte werkzaamheden als workshops en ziektevervanging tot lange leerlijnen.

We vragen: een kunstvakopleiding, ervaring met lesgeven in het primair onderwijs en/of didactisch geschoold.

Interesse of meer informatie?
Stuur een korte motivatie en cv naar ardibrouwer@koorenhuis.nl. Op dit mailadres kun je ook terecht voor meer informatie.


12/12/2016

ko_verlengdeschooldag_2016_3_druk-page0.jpgScholen die hun leerlingen na schooltijd op school extra kunstlessen willen aanbieden, kunnen dit bijvoorbeeld doen met onze 'Verlengde Schooldag': een reeks van 10 lessen van 60 of 75 minuten op school, na schooltijd. De lessenreeks wordt altijd afgesloten met een presentatie voor ouders/verzorgers en overige geïnteresseerden, in de vorm van een optreden of tentoonstelling.

Kijk voor meer informatie op de website of vraag de folder aan per email.


24/11/2016

Leerlingen dirigeren Residentie Orkest!

41 dirigeer orkest leerlingen en Residentie orkest svdk.jpg

Dinsdag 29 november is een bijzondere dag voor de leerlingen uit groep 8 van Haagse basisscholen èn het Residentie Orkest. Tijdens een schoolconcert in het Zuiderstrandtheater, met als publiek leerlingen van diverse scholen, dirigeren een aantal leerlingen het voltallige Residentie Orkest!
Dit ‘dirigeerproject’ is een afsluitend onderdeel van ‘Ontdek het Orkest’, het succesvolle samenwerkingsproject van Koorenhuis en Residentie Orkest, waarin leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 in drie jaar kennismaken met vele facetten van het symfonieorkest door middel van allerlei activiteiten.

 

Klassedirigent
De afgelopen weken hebben de leerlingen, onder leiding van een muziekdocent, de basistechniek van het dirigeren geleerd. Ze hebben dit daarna allemaal kunnen uitproberen op enkele orkestmusici. Na een korte selectie is er uit elke groep een klassedirigent geselecteerd. Deze klassedirigenten mogen dinsdag tijdens het slotconcert het complete Residentie Orkest dirigeren. Op het programma staan onder meer muziek uit ‘Carmen’ van Bizet, ‘Morgenstimmung’ van Grieg, de 40e symfonie van Mozart en ‘Pirates of the Caraiben’. Klasgenoten spelen de stukken vanuit de zaal mee met bodysounds of een lied, onder leiding van de op een na beste dirigent van de klas.

Ontdek het Orkest
Koorenhuis en Residentie Orkest bundelen hun krachten in het project ‘Ontdek het Orkest’: een ontdekkingstocht in de wereld van het symfonieorkest voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. In drie jaar tijd leren ze het orkest goed kennen met orkestmusici in de klas, instrumenten uitproberen, repetitiebezoeken, meespeelconcerten en het maken van een compositie. ‘Ontdek het Orkest’ bestaat al ruim 10 jaar en het dirigeerproject is hierin een nieuw onderdeel.


21/11/2016

IMG_0358.JPGLeerlingen van OBS de Leeuwerikhoeve kregen de afgelopen weken een reeks van 11 lessen beeldend door een vakdocent van het Koorenhuis. De onderbouw werkte aan tekenen en schilderen met diverse materialen, zoals pastelkrijt, houtskool en plakaatverf. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 maakte kregen les in grafische technieken en moziek. Op flickr zijn de prachtige resultaten te zien: https://flic.kr/s/aHskMcPUMN


14/11/2016

Per 15 november 2016 stoppen Koorenhuis en HagaZiekenhuis met het samenwerkingsproject 'Beter van Kunst': het project waarbij een methodiek is ontwikkeld om patiënten van HagaZiekenhuis op een laagdrempelige manier kunstactiviteiten aan te bieden. De patiënten werden bezocht door een docent met een kunstkar, een speciaal gebouwd rijdend atelier voorzien van attributen voor de betreffende kunstdiscipline. Hiermee werkten patiënt en docent aan het bed samen aan een kunstactiviteit. Deze methodiek werd door alle betrokkenen als zeer waardevol ervaren.

 

'Beter van Kunst' kende 2 fasen: in de 1e fase werden de lessen verzorgd door kunstvakdocenten via Koorenhuis en dit was een succes. De 2e fase had als doel het verduurzamen van het project door de inzet van vrijwilligers. Vanwege onvoldoende financiële middelen was het namelijk niet haalbaar te blijven werken met kunstvakdocenten. Zorginstellingen hebben geen geld voor kunstactiviteiten en via fondsen zijn dergelijke projecten niet langdurig te financieren.

 

In deze fase zijn Koorenhuis en HagaZiekenhuis tot de conclusie gekomen dat de inzet van vrijwilligers bij dit project niet het gewenste effect heeft. Het werven, begeleiden en opleiden van vrijwilligers kost onevenredig veel tijd en geld. Daarbij kiest Koorenhuis er principieel voor om in het primaire proces (kunstonderwijs door kunstvakdocenten) niet te werken met vrijwilligers.

Een lichtpunt is er ook: de methodiek van 'Beter van Kunst' is zeer waardevol gebleken en toepasbaar op andere doelgroepen. In toekomstige projecten, bijvoorbeeld met partners die zich richten op ouderenzorg, gaat Koorenhuis de methodiek achter 'Beter van Kunst' verder ontwikkelen en aanpassen.

HAGA_Corporate_van_Den_Haag.jpgKH_Projecten.jpg

 


26/10/2016

levenskunst popband-07 foto christopher a dominic.jpg

De maand oktober staat in Den Haag in het teken van vitaliteit. De hele maand vinden op verschillende plekken in de stad allerlei activiteiten plaats die ouderen helpen lichaam en geest vitaal te houden. Op vrijdag 28 oktober wordt de 'maand van de vitaliteit' feestelijk afgesloten. Koorenhuis, Florence en gemeente Den Haag in organiseren in Theater Dakota een feestelijke middag met een interessant programma voor ouderen.

 

Wat is er te doen?
Professionals uit de zorg en cultuursector bieden voorproefjes aan en vertellen meer over beweeg- en culturele activiteiten. Ook zijn er workshops uit het programma Levenskunst van Koorenhuis, een presentatie van 'Den Haag seniorvriendelijke stad' en diverse verrassingsoptredens.

 

Vrijdag 28 oktober | 13.00-17.00 uur | gratis toegang | Theater Dakota | Zuidlarenstraat 57


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Geef hieronder jouw e-mailadres op.

Contact opnemen? ×

Heb je vragen?

U kunt ons bellen via: 070 - 707 17 22 of mail naar: info@koorenhuis.nl

Heb je vragen over het huren van een ruimte? Neem contact op met Prins27, 070 70 71 783 of 070 70 71 633

Voor het scannen van je ooievaarspas kun je langskomen: dinsdag-vrijdag 10-13 uur en van 15-16 uur in kamer 2.26, Prinsegracht 27

Onze locatie

Koorenhuis Centrum
Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Route auto

Openingstijden

Ma - Do 9:00 - 22:30 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Zat 9:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

Klik hier voor een overzicht van de openingstijden in schoolvakanties.

   
   
   
   

Postadres

Postadres
Postbus 857
2501 CW  Den Haag