Beter van Kunst

In samenwerking met  HagaZiekenhuis is het project Beter van Kunst tot stand gekomen. Beter van Kunst is een kunsteducatief programma dat wordt aangeboden aan patiënten van HagaZiekenhuis. Het doel van dit project is om de patiënten van HagaZiekenhuis kunstactiviteiten te laten beleven naast de medische en technische zorg die ze krijgen. De patiënten kunnen zich beter gaan voelen door kunst.

De kunstactiviteiten worden begeleid door een kunstvakdocent. De patiënten kunnen kiezen tussen verschillende kunstkarren: muziek, beeldende kunst, schrijven en nieuwe media.

 

Beter van Kunst 1.0 is de eerste versie van dit project. Het omvat een ruim kunsteducatief programma dat wordt aangeboden aan zowel patiënten als aan medewerkers van het HagaZiekenhuis. Doel van het project is dat patiënten, naast het ontdekken van 'verborgen' talent weer zelfvertrouwen krijgen en daardoor grip op hun situatie. In de Haga vestigingen Leyweg en Sportlaan rijden een keer per week drie kunstkarren: muziek, beeldende kunst en schrijven.

Speciaal voor kinderen van 12-18 jaar in het Juliana Kinderziekenhuis rijdt de kunstkar Nieuwe Media. Docenten van het Koorenhuis rijden met de kunstkar rond en bieden patiënten gelegenheid samen met de docent en de inhoud van de kunstkar met kunst bezig te zijn: schilderen, tekenen, samen een lied maken of musiceren en nog meer…

 

Beter van Kunst 2.0
Door de pilot van Beter van Kunst 1.0 werd duidelijk dat zowel patiënten als verplegend personeel positieve effecten van het werken met kunstkarren ervaren en zien. Om het werken met de kunstkarren voor de toekomst te behouden (lees: betaalbaar te houden) is Beter van Kunst 2.0 in ontwikkeling. Naast een zoektocht naar structurele sponsoren zoeken we in dit project ook naar de mogelijkheden voor het overdragen van het werken 'aan bed' aan vrijwilligers. Met name (bij)scholing, coaching en kwaliteitsbewaking zijn hierin van belang.

 

HagaZiekenhuis & Koorenhuis

HagaZiekenhuis heeft het zogeheten Planetree-speerpunt, dit houdt in dat zij zich willen inzetten voor ‘aanvullende zorg en zingeving’. Het is de bedoeling om de verblijfssituatie van de patiënt te verbeteren door de mogelijkheid te bieden zinvolle en creatieve bezigheden te ontplooien.
Dit sluit helemaal aan bij ons doel; kunst zo breed mogelijk verspreiden in de maatschappij. Kunst is van en voor iedereen!

 

Contactpersonen:
Koorenhuis: Rahsaan Paternotte, projectenmetpartners@koorenhuis.nl
HagaZiekenhuis: Dina May van Leeuwen

 

 

 HAGA_Corporate_van_Den_Haag.jpg

 

 

 

Contact opnemen? ×

Heb je vragen?

U kunt ons bellen via: 070 - 707 17 22 of mail naar: info@koorenhuis.nl

Heb je vragen over het huren van een ruimte? Neem contact op met Prins27, 070 70 71 783 of 070 70 71 633

Voor het scannen van je ooievaarspas kun je langskomen: dinsdag-vrijdag 10-13 uur en van 15-16 uur in kamer 2.26, Prinsegracht 27

Onze locatie

Koorenhuis Centrum
Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Route auto

Openingstijden

Ma - Do 9:00 - 22:30 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Zat 9:00 - 16:00 uur
Zo Gesloten

Klik hier voor een overzicht van de openingstijden in schoolvakanties.

   
   
   
   

Postadres

Postadres
Postbus 857
2501 CW  Den Haag